T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ANTALYA / MURATPAŞA - Vali Hüsnü Tuğlu İlkokulu

eSafety Label "Uluslararası Güvenli Okul" Bronz Etiketimizi Aldık

Önemi her geçen gün artan e-Güvenlik kavramı artık sadece bireylerin değil kurumların ve ülkelerin de politikası olmuştur. Okulumuz da eSafety Label'ın resmi sitesinden ulaşılan modül ile Avrupa çapında bir akreditasyon ve destek hizmeti sunan eSafety Label'a başvurarak bronz etiket almıştır. e-Güvenlik Politikası doğrultusunda çalışmalarına devam edecek okulumuz  çevrimiçi teknolojiyi kullanırken öğretmenlerine, öğrencilerine ve velilerine  güvenli ve zengin bir ortam sağlamayı hedeflemektedir.

ESafety Label web sitesi, okulların kendi çevrim içi güvenliklerini değerlendirdikleri, iyileştirdikleri ve güçlendirdikleri hareket eylem yapısıdır. Okulların kendi çevrim içi güvenlik altyapısını, politikalarını ve uygulamalarını ulusal ve uluslararası standartlara göre gözden geçirmek eSafety Label sayesinde mümkün olmaktadır.ESafety Label Topluluğu, 38 ülkeden yaklaşık 4.000 öğretmen ve Eğitim Bakanlıkları, üniversiteler, Güvenli İnternet Merkezleri gibi irtibat noktalarını bir araya getiren geniş bir ağdır.

Sürekli gelişen bir kavram olarak e-Güvenlik veya "Çevrim içi güvenlik", kullanıcıların çevrim içi olarak sahip oldukları becerileri, davranışları, eriştikleri içerikleri ve çalıştıkları çevrim içi içeriği kapsamaktadır.

28-01-2023

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 29.01.2023 - Güncelleme: 29.01.2023 00:31 - Görüntülenme: 197
  Beğen | 11  kişi beğendi